S vill göra upp om skolan

Socialdemokraterna vill ha en bred överenskommelse om skolans stora frågor. Men då krävs att den borgerliga regeringen släpper planerna på att införa betygsliknande omdömen redan för sjuåringarna anser partiledaren Mona Sahlin (s). Utbildningsminister Jan Björklund (fp) låter dock hälsa att han står fast vid att de betygsliknande omdömena ska finnas från första klass.

Under strecket
Uppdaterad
Publicerad
Jan Björklund (fp) och Mona Sahlin (s).

Jan Björklund (fp) och Mona Sahlin (s).

Foto: SCANPIX (ARKIV)
Annons

Mona Sahlin öppnar för en bred politisk överenskommelse om ett nytt betygssystem och en historisk möjlighet att återupprätta ett samarbetsklimat kring skolan. Det skrivier hon på DN debatt tillsammans med Lärarförbundets ordförande Eva-Lis Preisz och Metta Fjelkner som är ordförande för Lärarnas Riksförbund.

– Ska vi komma till rätta med problemen i skolan krävs tydliga och långsiktiga spelregler. En skol- och utbildningspolitik som bedrivs i skarp konflikt och som kan ändra kurs vart fjärde år är direkt skadlig. På ett politiskt slagfält om skolan blir eleverna de största förlorarna, skriver Mona Sahlin som därför uppmanar regeringen att skjuta upp beslutet om de betygsliknande omdömena för sjuåringar.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons