Annons

S: Var finns den moderata självkritiken?

Rikard Larsson.
Rikard Larsson. Foto: Henrik Montgomery/TT

En tillfällig justering av den så kallade gymnasielagen innebär inte någon ökad invandring till Sverige, utan endast en bättre möjlighet för personer som redan befinner sig i landet att göra rätt för sig. Det skriver Rikard Larsson (S) i en replik.

Under strecket
Publicerad

Under alliansregeringarna förde Moderaterna en generös och liberal migrationspolitik. Det var när vi socialdemokrater stramade åt migrationspolitiken som antalet asylsökande minskade med nära 90 procent. Istället för att idka självkritik, känna ansvar över den situation vi nu befinner oss i och blicka framåt väljer Maria Malmer Stenergard och hennes parti att ägna sig åt politiskt spel (SvD Debatt 8/10). Allt är med andra ord som vanligt i det moderata samlingspartiet.

Nu har vi en stor uppgift framför oss vad gäller integrationen. För att vi ska lyckas med det behöver svensk migrationspolitik fortsatt vara stram och inte avvika från övriga EU-länder. Vi ska inte ta emot fler än vi klarar av att integrera. Det har hela tiden varit vår igång i de samtal som förts inom ramen för migrationskommittén.

Annons
Annons
Annons