Annons
X
Annons
X

S: Tolgfors har trasslat in sig i en stor härva

Socialdemokraternas gruppledare i riksdagen Mikael Damberg anser att det var naturligt att Tolgfors avgick.

Av TT

Viktiga datum i Saudiaffären:

– Det hade varit nästan omöjligt för honom att fortsätta. Det har varit en stor härva av oklarheter som fortfarande inte klarats ut, så jag tror att hans situation blev omöjlig till slut, säger Damberg.

– Han har trasslat in sig i en stor härva av frågetecken och olika besked, så jag förstår att han haft det svårt den senaste tiden.

Damberg understryker att regeringen och statsminister Fredrik Reinfeldt fortfarande har ansvar för att reda ut oklarheterna i Saudivapenaffären och återupprätta förtroendet för FOI, Försvarsmakten och andra inblandade aktörer.

Annons
X

– Det finns ett antal oklarheter; bulvanföretag, kontanta pengar, Musts inblandning, vad regeringen visste och inte visste. Det är klart att det måste man gå till botten med, säger Damberg.

Även Miljöpartiets språkrör Gustav Fridolin kommenterar Tolgfors avgång:

”Under de senaste veckorna har flera uppgifter framkommit om försvarsdepartementets inblandning i och kännedom om vapenaffären i Saudiarabien, uppgifter som omöjligen kunnat vara sanna samtidigt. Vi har därför förklarat att Miljöpartiet förlorat förtroendet för Sten Tolgfors och att han borde överväga vilket förtroende han har kvar hos svenska folket. Det har han nu gjort, och dragit slutsatserna av”.

Stäng

SvD VIN & MAT:s NYHETSBREV – vintips och recept direkt i mejlkorgen

  Anmäl dig här kundservice.svd.se
  ”Saknar trovärdighet om mediedrevet” blog.svd.se

  TT

  Annons
  Annons
  X
  Annons
  X
  Annons
  X