X
Annons
X

S-strid i Göteborg – Hermansson vägrar avgå

En intern strid har blossat upp inom Socialdemokraterna i Göteborg. Distriktsstyrelsen kräver att gruppledaren Ann-Sofie Hermansson ska avgå. Men hon avvisar kravet.

– Jag tycker att jag har ett brett stöd, säger Ann-Sofie Hermansson vid en presskonferens.

Av TT
Läs mer om Socialdemokraternas framtid
Ann-Sofie Hermansson (S) höll presskonferens i Göteborgs rådhus efter distriktsstyrelsens krav på att hon ska lämna sin post som gruppledare för Socialdemokraterna i kommunfullmäktige.
Ann-Sofie Hermansson (S) höll presskonferens i Göteborgs rådhus efter distriktsstyrelsens krav på att hon ska lämna sin post som gruppledare för Socialdemokraterna i kommunfullmäktige. "Jag ser inga skäl för att avgå för att en mindre krets i styrelsen tycker det", säger Hermansson. Foto: Thomas Johansson/TT

Ann-Sofie Hermansson var före valet 2018 ordförande i Göteborgs kommunstyrelse, och har setts som partiets tyngsta namn i Göteborg. Vid ett möte i helgen kom dock Socialdemokraternas distriktsstyrelse fram till att man inte längre har förtroende för henne som gruppledare. Brister i Hermanssons förmåga till samarbete och ledarskap uppges ha varit avgörande.

Ann-Sofie Hermansson (S) höll presskonferens i Göteborgs rådhus efter distriktsstyrelsens krav på att hon ska lämna sin post som gruppledare för Socialdemokraterna i kommunfullmäktige. "Jag ser inga skäl för att avgå för att en mindre krets i styrelsen tycker det", säger Hermansson.

Foto: Thomas Johansson/TT Bild 1 av 1
Annons
X
Annons
X
Annons
X
Annons
X