Annons

S-strid i Göteborg – Hermansson vägrar avgå

Ann-Sofie Hermansson (S) höll presskonferens i Göteborgs rådhus efter distriktsstyrelsens krav på att hon ska lämna sin post som gruppledare för Socialdemokraterna i kommunfullmäktige. "Jag ser inga skäl för att avgå för att en mindre krets i styrelsen tycker det", säger Hermansson.
Ann-Sofie Hermansson (S) höll presskonferens i Göteborgs rådhus efter distriktsstyrelsens krav på att hon ska lämna sin post som gruppledare för Socialdemokraterna i kommunfullmäktige. "Jag ser inga skäl för att avgå för att en mindre krets i styrelsen tycker det", säger Hermansson. Foto: Thomas Johansson/TT

En intern strid har blossat upp inom Socialdemokraterna i Göteborg. Distriktsstyrelsen kräver att gruppledaren Ann-Sofie Hermansson ska avgå. Men hon avvisar kravet.

– Jag tycker att jag har ett brett stöd, säger Ann-Sofie Hermansson vid en presskonferens.

Under strecket
TT
Uppdaterad
Publicerad
Efter reklamen visas:
Hermansson (S) vägrar avgå som gruppledare

Ann-Sofie Hermansson var före valet 2018 ordförande i Göteborgs kommunstyrelse, och har setts som partiets tyngsta namn i Göteborg. Vid ett möte i helgen kom dock Socialdemokraternas distriktsstyrelse fram till att man inte längre har förtroende för henne som gruppledare. Brister i Hermanssons förmåga till samarbete och ledarskap uppges ha varit avgörande.

Annons
Annons
Annons