Annons

”S satsar främst på bidrag”

Tomas Östros debattartikel är ett tydligt exempel på konflikten i svensk politik. Bidrag står mot arbete. Över 70 procent av Socialdemokraternas satsningar utöver regeringen går till bidragssystemen, skriver Sven Otto Littorin och Per Schlingmann i en replik.

Under strecket
Publicerad

Jobben är valets viktigaste fråga för Moderaterna. Vi kommer att fortsätta med vår politik för full sysselsättning och är inte nöjda förrän alla som kan har ett jobb att gå till. Jobb handlar om så mycket mer än siffror i en kolumn och olika sätt att räkna. Jobb handlar om personlig utveckling, stoltheten att försörja sig själv och arbetsgemenskap kring fikabordet.

Det finns många siffror i debatten just nu och det är självklart förvirrande för väljarna. Några saker kan vi dock konstatera. Statistiska centralbyråns helårsstatistik för åldersgruppen 15-74 år visar att antalet personer i arbete har ökat med ungefär 70 000 personer mellan 2006 och 2009. Det är alltså 70 000 fler människor som idag tar del av den gemenskap ett arbete ger.

Annons
Annons
Annons