Annons
X
Annons
X

S rivstartar valkampanj

Slaget i höstens val avgörs sannolikt i de större städerna.

Av TT
Socialdemokraternas partisekreterare Ibrahim Baylan samt Carin Jämtin presenterar partiets rekordtidiga valrörelse
Socialdemokraternas partisekreterare Ibrahim Baylan samt Carin Jämtin presenterar partiets rekordtidiga valrörelse Foto: FREDRIK SANDBERG / SCANPIX

Fast det ännu är åtta månader kvar till valet inleder Socialdemokraterna redan nu sin kampanj för att vinna väljare i Stockholm.

– I valet 2006 och senare har vi haft svagare stöd i Stockholm än i landet i övrigt. Det är inget vi accepterar, sade partisekreteraren Ibrahim Baylan på måndagen.

Då presenterade hand och partiets kandidat till makten i Stockholm, Carin Jämtin, S-kampanjen för Stockholm.

Annons
X

Carin Jämtin säger att det är bra att vara tidigt ute för att med så många stockholmare som möjligt diskutera de lokala och regionala frågorna, tidigt.

– Det är svårt att komma igenom senare, i den stora valrörelsen, med de lokala frågorna, sade Jämtin som prioriterar barns och ungas villkor, skolan och jobben, som de viktigaste frågorna lokalt.

Baylan framhöll att S också satsar extra på storstan genom att toppa riksdagslistorna för staden och länet med Mona Sahlin respektive Thomas Bodström, som hittills funnits på Örebrolistan till riksdagen.

– Vi ska mobilisera och vinna tillbaka dem som lämnat oss, sade Baylan som säger sig ha känt medvind i landet under senhösten, efter en downperiod tidigare.

Men partiet har mycket att ta igen i Stockholm där moderaterna är starka och miljöpartiet, som i många andra av Sveriges större städer, har gått starkt framåt.

Stockholm TT

Annons
Annons
X

Socialdemokraternas partisekreterare Ibrahim Baylan samt Carin Jämtin presenterar partiets rekordtidiga valrörelse

Foto: FREDRIK SANDBERG / SCANPIX Bild 1 av 1
Annons
X
Annons
X