Annons
X
Annons
X

S riktar skarp kritik mot SL

SL måste förbättra sin kommunikation med väghållarna tycker oppositionslandstingsrådet Helene Hellmark Knutsson (S) och riktar skarp kritik mot att bussarna står stilla trots att trafikkontoret i Stockholms stad bedömmer bussvägarna som framkomliga: ”Detta ger förödande konsekvenser för länets pendlare, skolor och företag”.

Vägar och körbanor är nu farbara, menar oppositionslandstingsrådet Helene Hellmark Knutsson (S) som är mycket kritisk till att en stor del av busstrafiken är inställd.

– Nog för att de är svåra väderförhållanden i dag, men SL verkar helt överrumplade av snöovädret. Det ska mycket till innan man tar ett sådant drastiskt beslut som att ställa in i stort sett all busstrafik. Detta ger förödande konsekvenser för länets pendlare, skolor och företag, skriver hon i ett pressmeddelande.

Trafikkontoret, som ansvarar för väghållningen i Stockholms stad, uppger att gator och vägar är farbara.

Annons
X

– Enligt vår bedömning har bussgatorna i Stockholms stad varit fullt framkomliga under morgonen. Vi har prioriterat det eftersom vi anser att lokaltrafik är bästa sättet att ta sig fram i det här läget, säger Mats Freij på Trafikkontoret.

Med hänvisning till Trafikkontorets bedömning skriver Helene Hellmark Knutsson att hon tolkar den stillastående busstrafiken som att det finns ”allvarliga brister” i kommunikationen mellan SL och väghållarna.

Helene Hellmark Knutsson förvånas över att det efter förra vinterns kaos inte finns bättre beredskap för extrema väder.

– Det absolut viktigaste när krissituationer som denna uppstår är att informationen till resenärerna fungerar, tyvärr har SL brustit även på denna punkt, säger Helene Hellmark Knutsson.

Ordförande i SL:s styrelse, Christer G Wennerholm (M), tycker att det är fel att som politiker gå ut och göra en bedömning av trafikläget.

– Det kan vara så att entreprenörerna som fattat beslutet om att ställa in bussarna har varit för försiktiga i sin bedöming. Det återstår att se, säger han till SvD.se

Annons
Annons
X
Annons
X
Annons
X