Annons
X
Annons
X

S-politiker kallade tiggare ”pack” på Facebook

En socialdemokratisk kommunpolitiker i Tingsryd har på Facebook kallat tiggare för ”pack” som borde skickas ”med en bananbåt dit dom kommer från”, skriver SVT.

Foto: FREDRIK SANDBERG / TT

Richard Almqvist (S) har uppdrag som ersättare i kommunfullmäktige, kommunstyrelsen och samhällsbyggnadsnämnden i Tingsryd och han är ledamot i Tingsryds energi AB.

På Facebook har Almqvist, enligt SVT, skrivit ”Ja, ett riktigt pack är vad det är men folk ger ändå pengar till dom. Skicka dom med en bananbåt dit dom kommer ifrån!”, och syftat på tiggande EU-migranter.

– Ja, det var kanske ett dumt ordval. Men de sitter ju överallt och blockerar ingångar till affärer och gym, säger Alqvist till SVT när han får frågor om inlägget.

Annons
X

Det är inte socialdemokratiska åsikter han ger uttryck för.
Barbro Svensson

Richard Almqvist har också skrivit ”Dom är överallt och dom kommer att bli fler om folk fortsätter att ge dom pengar. Detta börjar bli ett stort samhällsproblem som ingen verkar vilja ta tag i”.

Barbro Svensson, ordförande för Socialdemokraterna i Tingsryd, säger till SVT att partilöedningen kommer att prata med Richard Almqvist om hans inlägg.

Stäng

PERFECT WEEKEND – Nyhetsbrevet från SvD Perfect Guide som håller dig uppdaterad på de senaste samtalsämnena inför helgens middagar.

  Anmäl dig här kundservice.svd.se

  – Det är inte ok att uttrycka sig på det sätter och det är inte socialdemokratiska åsikter han ger uttryck för, säger Barbro Svensson till SVT.

  Annons
  Annons
  X
  Foto: FREDRIK SANDBERG / TT Bild 1 av 1
  Annons
  X
  Annons
  X