Annons

S-politiker dröjer med pausbesked

På tisdag eller onsdag kommer besked om den brottsmisstänkta socialdemokratiska politikern i Uddevalla tar en paus i politiken eller inte. Då offentliggör hon sitt beslut, enligt Ingemar Samuelsson, vice ordförande i arbetarekommunen.

Under strecket
Publicerad

– Hon ska på tisdag eller onsdag resonera igenom med sin advokat, därefter går hon ut med ett pressmeddelande. Det handlar dels om själva sakfrågan, dels om hur hon kommer att hantera den närmaste tiden för egen del, säger Samuelsson till TT. - Vad gäller sakfrågan kommer hon förmodligen att lägga tillrätta den bild som har getts i vissa medier. Där har det pratats om bedrägerimisstankar, men hon har inte delgivits misstanke om bedrägeri. Det hon är misstänkt för är att ha medverkat till att bokföring har försvunnit, alltså undertryckande av urkund.

Den socialdemokratiska ledningen i Uddevalla har valt att inte ta ställning i sakfrågan. - Det vi har sagt är att med den bild som har målats upp i media kommer hon att ha svårt att fullfölja sina politiska uppdrag. Utifrån det får hon göra ett ställningstagande. Hon är tillräckligt klok för att ta sina egna beslut, vi behöver inte göra det åt henne, säger Ingemar Samuelsson. Den lokala partiledningen har inte planerat några möten denna veckan om detta. - Sedan beror det givetvis på vad som händer. Det som kommer i hennes pressmeddelande styr ju om vi eventuellt ska ha några ytterligare sammankomster eller inte. Socialdemokraternas partisekreterare Lars Stjernkvist uppmanade förra veckan politikern att lämna sina uppdrag under tiden som utredningen pågår.

Annons
Annons
Annons