Annons

S och MP försämrar jobbchanser

Under strecket
Publicerad

Magdalena Andersson (S) och Per Bolund (MP) klargör i en debattartikel att de är överens om att man vill göra det dyrare att anställa unga och därmed fasa ut unga från arbetsmarknaden (
Brännpunkt 30/9) . Frågan är varför inte Vänsterpartiets Ulla Andersson blev tillfrågad om att vara med, trots att det tycks råda rödgrön enighet i denna fråga.

Förutsättningarna för att nya jobb ska växa fram och ge människor en chans på arbetsmarknaden är det som bygger Sverige starkt. Trots detta så är kärnan i Socialdemokraternas och Miljöpartiets budskap att man i ett läge när den svenska arbetsmarknaden möter en allt tuffare internationell konkurrens vill höja skatterna och därigenom försvåra för företag att starta, växa och anställa. Höjda kostnader som skulle göra det betydligt dyrare att anställa unga. För en person under 23 år som tjänar 18 000 kronor i månaden skullearbetsgivaren med de rödgrönas politik tvings betala nästan 4 000 kronor mer i arbetsgivaravgifter. De rödgrönas förslagskulle innebära en försämring av ungas jobbchanser.

Annons
Annons
Annons