X
Annons
X

”Regeringen måste ha en rödgrön berättelse”

Åsa Romson och Stefan Löfven under en partiledardebatt i riksdagen.
Åsa Romson och Stefan Löfven under en partiledardebatt i riksdagen. Foto: Jessica Gow/TT

Socialdemokraterna och Miljöpartiet har inte lyckats skapa en övergripande berättelse om vad man vill åstadkomma. Det saknas en rödgrön tråd. Det skriver Rasmus Ling (MP).

Miljöpartiet har haft en tuff start i regeringsställning. Det visste vi att det skulle bli. Även om vi och Socialdemokraterna ofta har varit naturliga samarbetspartners, så finns det många områden där vi har diametralt olika ingångar. De problem som Miljöpartiet har, är också regeringens. Förtroendesiffrorna för regeringspartiernas företrädare är alltför låga, en majoritet av medborgarna upplever att samhällsutvecklingen går åt fel håll, och det finns alltför många exempel på egna misstag.

Trots att regeringen haft problem, så har man samtidigt åstadkommit flera bra reformer för Sverige. Det gäller socialförsäkringar, skola, miljö och jämställdhet. Samtidigt så går den svenska ekonomin bra, och såväl arbetslösheten i stort som ungdomsarbetslösheten är sjunkande. Grundproblemet är att S och MP inte lyckats skapa en övergripande berättelse om vad man vill åstadkomma. Det saknas en rödgrön tråd. En sådan behöver formuleras.

Rasmus Ling

Foto: Jonas Ekströmer/TT Bild 1 av 1
Annons
X
Annons
X
Annons
X
Annons
X