Göran Eriksson:S mörkar ny koldioxidskatt i EU-manifestet

Göran Eriksson
Stefan Löfven och toppkandidaterna Jytte Guteland, Heléne Fritzon och Johan Danielsson presenterade på onsdagen Socialdemokraternas valmanifest.
Stefan Löfven och toppkandidaterna Jytte Guteland, Heléne Fritzon och Johan Danielsson presenterade på onsdagen Socialdemokraternas valmanifest. Foto: Naina Helén Jåma/TT

Socialdemokraterna säger ja till en koldioxidskatt i EU. Men det är ett kontroversiellt förslag – partiet vill helst inte prata om det och nämner inte ens koldioxidskatten i sitt valmanifest.

Under strecket
Publicerad
Annons

Socialdemokraterna har presenterat sitt valmanifest inför EU-valet. Klimatfrågorna är förstås ett av de prioriterade områdena, och partiets EU-parlamentariker Jytte Guteland säger på pressträffen att Socialdemokraterna ska vara det bästa klimatpartiet.

I manifestet finns därför en rad gröna förslag, bland annat att EU ska skärpa sitt klimatmål och minska utsläppen snabbare, och skärpa sanktioner mot företag som inte lever upp till EU:s miljökrav. Och att ”rean på utsläppsrätter till flyget måste upphöra”.

Annons
Annons
Annons