Annons
X
Annons
X

S-minister: Obehaglig vänsterdebatt om hudfärg

Gymnasieminister Aida Hadžialić (S) ryter ifrån mot den pågående debatt som enligt henne fokuserar på ”nyanser av vithet” och menar att problemen är störst på vänsterkanten.

(uppdaterad)
Gymnasieminister Aida Hadžialić (S).
Gymnasieminister Aida Hadžialić (S). Foto: Marcus Ericsson/TT

– Bara att det finns en diskussion om vilken hudfärg människor har inom vänstern är djupt problematiskt. I stället borde man fokusera på det som är viktigt – hur man bygger vidare på ett starkt samhälle och ser till att människor utbildar sig och att fler jobb skapas, säger Hadžialić till Aftonbladet.

**Hon tillägger **att det är ett svek mot arbetarklassens barn när man låter bli att göra en klassanalys och i stället fokuserar på ”en debatt om kultur och identitet som inte leder någon vart”.

Själv vägrar Hadžialić acceptera förväntningarna på henne att tycka på ett visst sätt på grund av sin bakgrund som flykting från Bosnien.

Annons
X

– Men nu känns det som att debatten handlar om att man sätter en färgskala i ansiktet på människor, så kallad ”rasifiering”, någon form av vithetsnorm där man klassificerar människor utifrån en färgskala som gör att de ska tycka vissa saker. Det är oerhört problematiskt.

S-ministern: Rädd för att de provocerar fram krafter som är dåliga för det här samhället aftonbladet.se Aida Hadžialić sv.wikipedia.org
Annons

Gymnasieminister Aida Hadžialić (S).

Foto: Marcus Ericsson/TT Bild 1 av 1
Annons
X
Annons
X