Annons

Systerskap. En feministisk idébokS-märkt feminism från mellanmjölkens land

Veronica Palm.
Veronica Palm. Foto: Lars Pehrson

Hon anklagar S för att vara patriarkalt – men den kritik Veronica Palm för fram i självbiografiska ”Systerskap” är mild, och lär knappast vara något nytt för var sig patriarkerna på Sveavägen eller de S-märkta läsare som nog redan håller med henne, skriver Josefin Holmström.

Publicerad

Socialdemokraterna går mot vad som verkar bli ett ödesval. Interna stridigheter om flyktingpolitiken är inte längre så interna och de senaste mätningarna visar katastrofsiffror. Mitt i detta dimper Veronica Palms ”feministiska idébok” ”Systerskapner, och måhända förorsakar den viss huvudvärk bland patriarkerna på Sveavägen 68.

Palm, riksdagsledamot fram till 2015, är öppen med att hon ser Socialdemokraterna som en i många hänseenden patriarkal organisation, och hon inleder sin bok med att rikta kritik mot regeringen Löfven anno 2014 för bristande genustänk. Fast nej, så värst oroliga behöver de nog inte vara ändå, Löfven och hans mannar. Veronica Palm må vara feminist, men framförallt är hon socialdemokrat. Hon är lojal. Hon tror på kollektivet.

Annons
Annons
Annons