Växande klasser när M får styra skolan

Storleken på skolklasserna har ökat under det ­moderata styret. Att partiet nu försöker profilera sig i frågan handlar om att sätta en bild, inte att verkligen ta ansvar för skolan. Det skriver Roger Mogert (S), oppositionsborgarråd i Stockholm.

Under strecket
Publicerad
Fredrik Reinfeldt, Jan Björklund, Annie Lööf och Göran Hägglund vid en pressträff på Rosenbad på tisdagen där regeringen presenterade den enskilt största satsningen i vårbudgeten, kallad ”lågstadielyftet”. Totalt ska 2,3 miljarder kronor per år gå till mindre klasser, fler 
speciallärare och fler lågstadielärare.

Fredrik Reinfeldt, Jan Björklund, Annie Lööf och Göran Hägglund vid en pressträff på Rosenbad på tisdagen där regeringen presenterade den enskilt största satsningen i vårbudgeten, kallad ”lågstadielyftet”. Totalt ska 2,3 miljarder kronor per år gå till mindre klasser, fler speciallärare och fler lågstadielärare.

Foto: FREDRIK PERSSON/TT
Annons

Moderaterna pekar ut Stockholm som ett föredöme när det gäller mindre klasser – men kan inte redovisa utvecklingen: facit är att klasserna har ökat under ­deras styre. Det är i det ljuset ­regeringens senaste utspel om minskade klasser ska värderas. Åtta års fokus på skattesänkningar före satsningar på skolan har skapat de problem som man nu säger sig vilja åtgärda.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons