Annons
X
Annons
X

S-krismöte om Omar Mustafa

Stockholms arbetarekommun håller i kväll krismöte med Omar Mustafa.

Av TT
(uppdaterad)
S-ledare Stefan Löfven.
S-ledare Stefan Löfven. Foto: SCANPIX

S-ledaren Stefan Löfven sade i dag tydligt ifrån att Mustafa inte kan vara ordförande i Islamiska förbundet och samtidigt sitta i Socialdemokraternas partistyrelse.

Klockan 19 i kväll satte sig Stockholms arbetarekommuns ledning i ett möte med Mustafa, säger Lisa Hedin, kommunikationschef för Socialdemokraterna i Stockholmsregionen, till TT.

Mötet sker sedan Löfven tidigare i dag gjort klart Mustafas två uppdrag inte är förenliga.

Annons
X

– Det går inte att vara förtroendevald i Socialdemokraterna om man inte fullt upp kan stå upp för partiets värderingar om människors lika värde och jämställdhet mellan kvinnor och män. Det är värderingar som vi bygger hela vår politik på. Det är okränkbart.

Löfven har inte själv pratat med Omar Mustafa, som är ordförande för en organisation som i sina stadgar anser att män och kvinnor ska ha olika status inför lagen.

– Det är Stockholms arbetarkommun som har nominerat honom och som nu har ansvaret för att reda ut frågan, sade Löfven.

Flera socialdemokrater har under dagen ställt sig bakom Löfvens ultimatum. Hbt-socialdemokrater Sverige uppmanar Mustafa att lämna sin plats i partistyrelsen.

– Vi tycker att det finns ett grundläggande problem i att han upprepade gånger har bjudit in människor med väldigt extrema åsikter som driver hatpropaganda mot homosexuella, säger ordföranden Anders Selin.

Näringslivs mest delade på Facebook just nu:

Anti(s)emitiskt vatten under broarna? blog.svd.se

Stockholm TT

Annons
Annons
X

S-ledare Stefan Löfven.

Foto: SCANPIX Bild 1 av 2

Omar Mustafa lämnade sina uppdrag inom Socialdemokraterna på lördagskvällen.

Foto: SCANPIX Bild 2 av 2
Annons
X
Annons
X