S-krav på höjda skatter och lån till nya jobb

Inför helgens socialdemokratiska kongress kräver allt fler att staten ska öka investeringstakten, det visar SvD:s rundringning till S-distrikten. En majoritet öppnar för att höja skatter och låna för att få resurser till infrastruktur och bostäder.

Under strecket
Uppdaterad
Publicerad
Stefan Löfven öppnar S-kongressen på fredagen.

Stefan Löfven öppnar S-kongressen på fredagen.

Foto: CLAUDIO BRESCIANI / SCANPIX / SCANPIX SWEDEN
Annons

Med 238 omtumlande dagar som statsminister bakom sig kommer Stefan Löfven att äntra scenen på Aros konferensanläggning i Västerås vid 16-tiden på fredagen. Han är bland vänner. Framför honom sitter 350 socialdemokratiska ombud från hela landet. Men många av dem, liksom det äldste ombudet, 76-årige infektionsläkaren Sven Britton, har höga krav på sin partiledare.
– Han har verkligen en stor utmaning framför sig med arbetslösheten. Men jag tror att det är rätt man på rätt plats, säger han.

Trycket på statsminister Stefan Löfven har varit massivt under upptakten till S-kongressen, där fokus ligger på organisationsfrågor och jobben. I bakgrunden ligger målet om lägst arbetslöshet i EU till 2020 och spökar. En väg dit, anser många, är ökade investeringar.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons