Annons

S i Stockholm: Nu inleder vi en förnyelse

Vi tar väljarnas kritik på allvar. Socialdemokraterna i Stockholm startar därför ett omfattande förnyelsearbete som vi kallar Framtidsstaden, skriver Veronica Palm, ordförande, och Johan Sjölander, kommunsekreterare, för Stockholms socialdemokrater.

Publicerad

Vi brinner för de socialdemokratiska värderingarna om frihet, jämlikhet och solidaritet. Vi vet att de bär in i framtiden. Men i helgen har det socialdemokratiska partiet uppmätt sina sämsta opinionssiffror i modern tid. För en politisk rörelse i det här läget finns två vägar. Antingen säga att väljarna inte förstår. Eller ta kritiken på allvar och orka lyssna på människors verklighetsbeskrivning och drömmar om framtiden för att utifrån det och de grundläggande värderingarna forma en tydlig politik som ger svar.

Socialdemokraterna i Stockholm har valt den andra vägen och startar därför ett omfattande förnyelsearbete som vi kallar Framtidsstaden. Städer blir allt viktigare som politiska arenor. Allt fler bor i stora städer, och urbaniseringen är extra tydlig i just Sverige. Vår utgångspunkt är staden där vi bor. Till skillnad från tidigare försök att formulera en storstadspolitik så är vi övertygade om att det inte behövs någon form av urvattnad (S)-light. Tvärtom så är att bo i stad att bo tillsammans. En socialdemokratisk storstadspolitik kräver nya progressiva, gemensamma lösningar på gemensamma problem.

Veronica Palm och Johan Sjölander

Foto: Tomas Oneborg, Janerik Henriksson/TT Bild 1 av 2
Foto: Henrik Montgomery/TT Bild 2 av 2
Annons
Annons
Annons