Annons

Lydia Wålsten:S har fel om Läckbergs vårdcentral

Socialminister Lena Hallengren kritiserar Camilla Läckbergs vårdföretag, men ser inte bjälken i det egna ögat.
Socialminister Lena Hallengren kritiserar Camilla Läckbergs vårdföretag, men ser inte bjälken i det egna ögat. Foto: Claudio Bresciani/TT

Regeringen tycker att Camilla Läckbergs nya vårdmottagning ”sticker i ögonen”. Men 660 000 svenskar har redan en privat sjukvårdsförsäkring – och en känd S-profil uppmanar nu partiet att tänka om. Det vore på tiden.

Under strecket
Publicerad

Skriva böcker går bra, men öppna vårdcentral? Där går gränsen. Den attityden har deckarförfattaren Camilla Läckberg mött de senaste dagarna från socialminister Lena Hallengren och olika skribenter till vänster. Anledningen är invigningen av Hedda Care, en privat vårdcentral i Stockholm med särskilt fokus på kvinnors hälsa.

Vårdcentralen kommer bland annat att erbjuda en klimakteriemottagning. Rimligt, givet att kvinnor tycks uppleva att menopausens krämpor inte bemöts värdigt. I slutet av november frågade SVT äldre kvinnor i Örebro om deras erfarenheter. ”Det är inte alla som blir trodda”, berättade någon. ”Det beror på vilken doktor man träffar vilken hjälp man kan få”, sade en annan (SVT 18/11).

Annons
Annons
Annons