Annons

S-förslag: Ny bonus ska gynna miljöbilarna

Ska Sverige klara klimatmålen krävs stora insatser för att minska vägtrafikens klimatutsläpp. Utsläppen från transportsektorn står för en tredjedel av Sveriges totala utsläpp och de har inte minskat nämnvärt jämfört med år 1990. Det skriver S-politikerna Matilda Ernkrans och Anders Ygeman.

Under strecket
Publicerad

Socialdemokraterna vill öka antalet miljöbilar på vägarna, minska klimatutsläppen och göra det enklare att välja en mer klimatsmart bil. Minskas andelen fossila bränslen i transportsektorn och elbilar och laddhybrider blir vanligare på vägarna minskas även oljeberoendet.

Att ställa om den svenska bilparken är en tydlig del i vår politik för att Sverige ska ha EU:s lägsta arbetslöshet till år 2020. Att investera i klimatomställning är en del av vår jobbstrategi. Ökad produktion av bioenergi och förnybara bränslen i Sverige ger jobb samtidigt som oljeberoendet minskar. Personbilsindustrin i Sverige kan fortsätta att utvecklas och hänga med i den globala konkurrensen med både högeffektiva konventionella motorer, laddhybrider och elbilar. Investeringar i ny hållbar teknik ger fler jobb i Sverige.

Annons
Annons
Annons