X
Annons
X

S-förslag ger inte jobb – bara mer bidrag

Gabriel Wikström från SSU vänder sig mot mitt ordval när det gäller benämningen på utbildningskontraktet som en förlängd skolplikt (
Brännpunkt 9/5). SSU:s ordförande borde istället vända sin ilska mot sitt eget parti. När Magdalena Andersson, S ekonomisk-politiske talesperson, presenterade förslaget gjorde hon det med orden: "Det här är den här vägen som finns. Om man är ung och söker stöd från samhället, så är det utbildningskontrakt som är den åtgärden som finns, i praktiken blir det en skolplikt för de arbetslösa under 25 år som inte har gymnasieexamen."

Det är olyckligt att SSU inte vill se Socialdemokraternas politik i vitögat och inse vilka hinder det skulle vara för unga, men långt värre är ändå de förslag man faktiskt lägger. En förlängd skolplikt till 25 års ålder skulle inte hjälpa skoltrötta som i dagsläget inte vill tillbaka till skolbänken. Att då mena på att detta är "den åtgärd" som kommer finnas om Socialdemokraterna får styra är att direkt säga till alla de som inte vill tillbaka till skolbänken att de ska lämnas utanför, utan någon form av stöd alls.

Annons
X
Annons
X
Annons
X
Annons
X