X
Annons
X

Ryssland: Vi hade gjort ett smartare mordförsök

Ett hårt ordkrig utspelade sig i FN:s säkerhetsråd på torsdagen. Ryssland pressade London på bevis för anklagelserna om att Ryssland försökt mörda ex-spionen och hans dotter i Salisbury. Men andra länder i rådet stod enade bakom Storbritannien och tillbakavisade den ryska sarkasmen.

Ryssland hade begärt mötet i FN:s säkerhetsråd i vad som ses som ett sätt att pressa Storbritannien.
Ryssland hade begärt mötet i FN:s säkerhetsråd i vad som ses som ett sätt att pressa Storbritannien. Foto: Mary Altaffer/AP

NEW YORK Rysslands representant till FN:s säkerhetsråd Vasily Nebenzya höll ett långt, sarkastiskt tal i rådet på torsdagen. Han kritiserade Storbritannien och även USA för vad han menade är absurda anklagelser om att Ryssland skulle ha försökt giftmörda den ryska ex-spionen Sergei Skripal och hans dotter Julia Skripal i brittiska Salisbury. Han menade bland annat att om Ryssland velat döda honom hade de inte väntat flera år – Skripal dömdes i Ryssland för spioneri redan 2006.

Ryssland hade begärt mötet i FN:s säkerhetsråd i vad som ses som ett sätt att pressa Storbritannien.

Foto: Mary Altaffer/AP Bild 1 av 3

Karen Pierce, Storbritanniens representant till FN:s säkerhetsråd.

Foto: Mary Altaffer/AP Bild 2 av 3

”EU:s linje är tydlig: Ryssland är den enda troliga förövaren”, skriver utrikesminister Margot Wallström (S) i ett uttalande till SvD.

Foto: Sören Andersson/TT Bild 3 av 3
Annons
X
Annons
X
Annons
X
Annons
X