Annons

Ryssland ny spelplats för efterlängtad serie

"Falsk identitet" skrivs av en grupp manusförfattare men seriens skapare Eric Rochant ser till att det råder samsyn kring ton och handling. "Vi skapar fiktiva historier men på ett väldigt realistiskt sätt och vi strävar efter att göra trovärdiga rollfigurer som publiken kan känna med och bry sig om".
"Falsk identitet" skrivs av en grupp manusförfattare men seriens skapare Eric Rochant ser till att det råder samsyn kring ton och handling. "Vi skapar fiktiva historier men på ett väldigt realistiskt sätt och vi strävar efter att göra trovärdiga rollfigurer som publiken kan känna med och bry sig om". Foto: Jessica Gow/TT

Cyberkrig och Ryssland är vad som väntar i den fjärde säsongen av den franska succéserien "Falsk identitet".

– Vi gör oerhört noggrann research samtidigt som vi visar att spioner är som du och jag, säger seriens skapare Eric Rochant om framgångsreceptet.

Under strecket
TT
Publicerad

Eric Rochant, regissören och manusförfattaren till den franska tv-serien "Falsk identitet", som snart kör igång sin fjärde säsong.

Foto: Jessica Gow/TT

I säsong fyra av "Falsk identitet" har Marina Loiseau (Sara Giraudeau) lämnat Iran och tar sig till Moskva för ett nytt uppdrag. Pressbild.

Foto: SVT

Hur ska det gå för spionen Malotru i "Falsk identitet"? I säsong fyra lever han inledningsvis under radarn i Moskva. Pressbild.

Foto: SVT

Den franska stjärnan Mathieu Amalric spelar en ny chef på den franska underrättelsetjänsten i säsong fyra av "Falsk identitet". Pressbild.

Foto: SVT

Terrorhot, kriget i Syrien, kontorsflörtar och ansträngda familjeband. Serien som ofta kallas för en fransk "Homeland" har sin speciella mix av spänning, humor och fängslande rollfigurer.

Ingenting lämnas åt slumpen, försäkrar seriens skapare Eric Rochant, som tidigare i höstas var på snabbvisit i Sverige. Över un café på det franska residenset på Östermalm i Stockholm berättade han att han nu är i färd med att skriva säsong fem av serien, som har blivit hans speciella skötebarn.

Annons
Annons
Annons