Annons
X
Annons
X

”Ryssland har skadliga uppgifter om Trump”

Ryssland har information som kan vara skadlig för USA:s näste president Donald Trump, enligt hemligstämplade dokument som visades för Trump och president Barack Obama i förra veckan, rapporterar CNN. Men Trump fördömer det hela som ”politisk häxjakt”.

Av TT
USA:s nye president
USA:s tillträdande president Donald Trump. Arkivbild.

USA:s tillträdande president Donald Trump. Arkivbild. Foto: Evan Vucci/AP/TT

Uppgifterna, både om Trumps finanser och personliga liv, presenterades i ett tillägg till rapporten om rysk inblandning i valet i november.

Huvudsakligen kommer uppgifterna från en person som tidigare har arbetat med den brittiska underrättelsetjänsten MI6 i Moskva på 1990-talet och som anses trovärdig. Mannen driver nu underrättelsetjänst i egen regi.

Men Trump twittrar, i versaler:

Annons
X

”Falska nyheter – en fullständig politisk häxjakt!” efter CNN:s artikel.

FBI utreder trovärdigheten i informationen, som framför allt kommer från ryska källor.

Trump ska ha fått informationen vid ett möte mellan honom och fyra av USA:s högsta underrättelsechefer.

De vill att Trump ska veta att dessa uppgifter om honom cirkulerar och att Ryssland har samlat information som kan vara skadlig för båda de stora partierna i USA, men att de bara släppte informationen som var skadlig för Demokraterna och Hillary Clinton.

Informationen var inte en officiell del av rapporten men anses av en del vara ytterligare bevis på Ryssland att ville skada Clintons presidentkampanj.

Den ska också innehålla påståenden om att medarbetare till Trump stått i tät kontakt och utbytt information med den ryska regeringen.

CNN rapporterar att informationen fanns med bland dokument som Trump fick vid informationen i förra veckan men har inte fått bekräftat om den diskuterades vid mötet med underrättelsecheferna.

Nyhetskanalen säger sig ha fått tillgång till uppgifterna från research ursprungligen utförd av anti-Trump anhängare inom republikanerna och senare från demokrater.

CNN uppger att man ännu så länge inte offentliggjort några detaljer ur materialet som till viss del ska ha sitt ursprung från i somras.

Annons

USA:s tillträdande president Donald Trump. Arkivbild.

Foto: Evan Vucci/AP/TT Bild 1 av 1
Annons
X
Annons
X