Annons
X
Annons
X

Ryss köpte Sveriges dyraste villa

Ryssen kommer! När det gäller Sveriges dyraste privathus är det faktiskt sant. Alexander Izosimov slog i augusti till på ett hus i Djursholm för nästan 45 miljoner kronor. Trea på årets lista är dock den svenske nationalidolen Zlatan Ibrahimovic som köpte en villa i Malmö för 30 miljoner.

[object Object]
Nästan 45 miljoner kronor fick Alexander Izosinov betala för villan i Djursholm. Det blev Sveriges dyraste villa 2007. Foto: JUREK HOLZER

Det blev en ryss som tog hem titeln ”Köpare av årets dyraste villa”. Alexander Izosimov från Moskva köpte till och med Sveriges näst dyraste privatvilla någonsin. Izosimov och hans svenska fru Sarha Korduner Izosimov betalade i augusti 44,75 miljoner kronor för huset på Väringavägen i Djursholm.

Enligt affärspressen är Izosimov vd för Rysslands näst största mobil-operatör, Vimpelcom, men har tidigare jobbat för McKinsey både i Stockholm och London.

Nästan granne med Izosimovs ligger en jättevilla som redan år 2000 köptes för 35,1 miljoner kronor av ”it-miljonären” Tom Bryant-Meisner och hans hustru Pirjo. Om det huset hängt med i prisutvecklingen är det värt över 60 miljoner kronor idag.

Annons
X

Tvåa på listan är Bo Risberg, koncernchef för byggföretaget Hilti, som köpte Stora Björkudden för 32 miljoner kronor. I början av 90-talet ägdes huset av den nu efterlyste Trustor-plundraren Joachim Posener.

På tredje plats, med Malmös dyraste villa genom tiderna, återfinns nationalidolen och fotbollsproffset Zlatan Ibrahimovic. Det är ett stort steg från Zlatans hemkvarter i Rosengård till den 500 kvadratmeter stora paradvillan på Limhamnsvägen.

Enligt uppgift gick det till så att Zlatans sambo, Helena Seger, reste runt och tittade på villor i Malmö under sommaren och när hon fick syn på den vackra patriciervillan kontaktade hon paret som bodde där och undrade till vilket pris de ville sälja. Den förre ägaren köpte huset år 2003 för åtta miljoner kronor.

Stäng

SvD VIN & MAT:s NYHETSBREV – vintips och recept direkt i mejlkorgen

  Anmäl dig här kundservice.svd.se

  Villan innehåller bland annat fyra sovrum, salong, matsal och bibliotek. Tomten är på 1800 kvadratmeter och Zlatan får utsikten över Ribersborgsstranden på köpet.

  Malmös näst dyraste villa, Bellevuehus på Caritasgatan, kostade 15,9 miljoner när den såldes för tre år sedan.

  Ett annat namn på listan är Staffan Wittmark, en av tre huvudägare till klädföretaget Gant. Wittmark anställdes i företaget som designer 1976 och är nu enligt affärstidningarna ”rik som ett troll”.

  Annika Falkengren, vd för bankjätten SEB, köpte sitt nya hem i Djursholm av Hennes & Mauritz vd Stefan Persson för 21 miljoner, vilket bara räcker till nionde plats på årets lista.

  Det enda fritidshuset på listan köptes av byggmästaren Anders Bodin. Fast det rör sig egentligen om två mindre öar utanför Sandhamn.

  Jacob Tell är vd för Piab, ett företag inom industriell vakuumteknik, medan Göran Espelund är vd i kapitalförvaltningsbolaget Lannebo Fonder. Harold Naparst är en amerikansk investerare i databranschen, Lars Byström är vd för Värmekylgrossisten och Lennart Sten sitter i ledningen för fastighetsbolaget GE Real Estate.

  Annons
  Annons
  X

  Nästan 45 miljoner kronor fick Alexander Izosinov betala för villan i Djursholm. Det blev Sveriges dyraste villa 2007.

  Foto: JUREK HOLZER Bild 1 av 1
  Annons
  X
  Annons
  X