Annons

Lotta Lundberg:Ryska kvinnolaget de riktiga VM-vinnarna

Ryska kvinnor jublar efter att det ryska herrlandslaget gjort sitt andra mål på Saudiarabien i öppningsmatchen i årets fotbolls-VM. Efter turneringen har en rysk debatt rasat om ryska kvinnors umgänge med utländska fotbollsfans.
Ryska kvinnor jublar efter att det ryska herrlandslaget gjort sitt andra mål på Saudiarabien i öppningsmatchen i årets fotbolls-VM. Efter turneringen har en rysk debatt rasat om ryska kvinnors umgänge med utländska fotbollsfans. Foto: Vadim Ghirda/TT

”Vi har fostrat en generation horor.” Att ryska kvinnor uttryckt förtjusning över att få möta utländska fans har orsakat en rasande debatt. Kvinnorna har till och med blivit kallade prostituerade. Men de ryska kvinnorna biter ifrån.

Under strecket
Publicerad

Herrarnas fotbolls-VM är förvisso över, men litet av karamellen finns kvar att suga på. I Ryssland utbröt en hejdlös och infekterad debatt när de utländska fansen strömmade in över gränserna.

Hör och häpna. Under rubriken ”Make Tinder great again” i tidningen Zimamagazine beskriver ryska kvinnor raggningsläget som ”rena smörgåsbordet”, ”ett smultronställe”:

Annons
Annons
Annons