Annons

Expert: Flygutspel del i rysk utrikespolitik

Ett spaningsplan av typen IL-20 åtföljdes enligt Försvarsmakten av två jaktplan av samma modell, SU-27, när svenskt luftrum kränktes, enligt Försvarsmakten.
Ett spaningsplan av typen IL-20 åtföljdes enligt Försvarsmakten av två jaktplan av samma modell, SU-27, när svenskt luftrum kränktes, enligt Försvarsmakten. Foto: Marina Lystseva/AP

Bara en dag efter att det blivit känt att Ryssland kränkt svenskt territorium påstår ryska statsstyrda medier att ett svenskt spaningsflyg genskjutits av det ryska flygvapnet.

Det ryska utspelet är en del i landets utrikespolitik, enligt en expert.

TT
Publicerad
Ett ryskt spaningsplan av typen IL-20, åtföljt av två stridsflyg, kränkte svenskt luftrum i lördags enligt Försvarsmakten. IL-20-planet på bilden är dock fotograferat i Ryssland. Arkivbild. Foto: AP/TT

Försvarsmakten meddelade i onsdags att ryskt stridsflyg kränkt svenskt luftrum utanför Blekinge i lördags. Ett ryskt spaningsplan av typen IL-20 åtföljdes enligt Försvarsmakten av två jaktplan av modellen SU-27.

Ett ryskt spaningsplan av typen IL-20, åtföljt av två stridsflyg, kränkte svenskt luftrum i lördags enligt Försvarsmakten. IL-20-planet på bilden är dock fotograferat i Ryssland. Arkivbild.

Foto: AP/TT Bild 1 av 1
Annons
Annons
Annons
Annons