Rysk oljeindustri tappar fart Spanjorer stoppar kabelbud Litauen säljer ut flygbolag ”Fråga inte om Kinas räntor”

Under strecket
Publicerad
Annons

Rysslands oljeproduktion i mars var lika stor som i februari. Därmed är perioden av stagnation inom den ryska oljeindustrin förlängd med ytterligare en månad till totalt sex månader.
Inför det gångna halvåret var tillväxten hög inom rysk oljeindustri, men i går kom en ny omgång dystra månadssiffror. Denna gång stannade produktionen på 9,33 miljoner fat per dag, oförändrat jämfört med februari i år.
Analytiker förklarar svackan för den ryska oljeindustrin med Yukos-processen. TT-Reuters
Spanska kabelbolaget Ono har skjutit upp sitt planerade bud på teleoperatören Aunas kabel-enhet på grund av att Onos storägare General Electric och Grupo Ferrovial anser att ett bud på 2,4-2,7 miljarder euro är för högt. Det skriver Cinco Dias enligt AFX News. Direkt
Myndigheterna i Litauen påbörjade i går privatiseringen av det nationella flygbolaget Lietuvos Avialinijos, LAL. Bud ska lämnas in den 4 och 5 maj, och privatiseringen väntas bli klar i sommar. Det skriver AFX News.
Budgivningen ska starta på 9,3 miljoner
litas, motsvarande 2,7 miljoner euro för 100 procent i flygbolaget. Enligt regeringens krav måste köparen investera minst 10 miljoner litas i bolagets aktiekapital under två år och behålla minst 800 arbetstillfällen under en period på ett år.
SAS var år 2003 intresserat av att köpa en andel i LAL men det blev aldrig någon affär. Direkt
I år kommer Kinas centralbank att fokusera på hur en fungerande valutaregim ska kunna etableras, i stället för att bara fixera valutakursen vid en viss nivå. Det rapporterade den officiella tidningen Chinas Securities Journal i går, enligt AFX News.

– Fråga inte centralbankschefen när han kommer att höja räntorna eller när han kommer att ändra valutakursen. Han kommer inte att svara på sådana frågor, sa Wu Xiaoling, vicechef på den kinesiska centralbanken. Direkt

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons