Annons

Chong QingFriterad banan med glass från galonmeny håller inte

Foto: Tomas Oneborg

Ryktet om stans bästa Sichuanmat lockar SvD Krogguiden till kinakrogen i Liljeholmen. Ett par rätter lever också upp till ryktet men mycket, både mat och inredningen, är som en tidsresa tillbaka till 1970-talet.

Under strecket
Uppdaterad
Publicerad
Foto: Tomas OneborgBild 1 av 4

Utmärkta nudlar.

Foto: Tomas OneborgBild 2 av 4
Foto: Tomas OneborgBild 3 av 4
Foto: Tomas OneborgBild 4 av 4

Juldekorationerna blinkar, fortfarande i februari, över baren när vi tar plats vid ett av många tomma bord på Chong Qing två stenkast från T-banestationen Liljeholmen, en onsdagskväll,

Buffébordet är övertäckt. Det påminner om att Chong Qing är som livligast vid lunchtid. Det blir vi också påminda om när vi dröjer oss kvar till framåt 21.30. Då säger krögaren att hon och maken är trötta.

Annons
Annons
Annons
Annons