Rykte om turné efter domen

WASHINGTON | Friad, ja, men tvivel om Michael Jacksons vandel kvarstår vid sidan av brännande frågor. Hur mår han? Hur stora skulder har han? Och orkar han med den turné som det ryktas om?

Under strecket
Publicerad
Popstjärnan friades på samtliga åtalspunkter. Här vinkar han till sina fans på väg in till domstolen.

Popstjärnan friades på samtliga åtalspunkter. Här vinkar han till sina fans på väg in till domstolen.

Annons

Den begåvade musikern Michael Jackson tjänade hundratals miljoner kronor om året under King of Pop-toppåren av sin långa karriär. Men han har inte haft någon ny cd ute på flera år och royaltyvinsterna går till dryga utgifter på ranchen Neverland – och Jacksons copyrightinnehav sägs ha använts som säkerhet till jättelån.
Olika rykten är i svang i väntan på ett offentligt uttalande från Jackson, som efter domslutet har barrikaderat sig på ranchen tillsammans med sin familj.
Det talas om en internationell turné, kanske med bröderna, eller om att uppträda i Las Vegas flera kvällar i veckan, à la Celine Dion.

Flera musikkännare understryker att Jackson har gjort comeback förr och att han har en lojal bas av trogna fans. Andra menar att freakstämpeln kan ha fastnat och att Jackson själv aldrig tog till sig budskapet de senare åren – nämligen att hans bisarra beteende kan ha påverkat försäljningssiffrorna.
Den friande domen, som var ett rejält fiasko för åklagarsidan, kom mitt på dagen i måndags efter 32 timmars juryöverläggningar. Strax efteråt paraderade jurymedlemmar och försvarsadvokater framför tv-kameror och reportrar med anteckningsblock, medan åklagaren i Santa Barbara nöjde sig med en kort presskonferens.
Jurymedlem nr 1, Raymond Hultman, blev något av en talesman för de övriga 23, alltså elva till i juryn och tolv suppleanter. Han höll det för troligt att Jackson förgripit sig på småpojkar, men ”vi var ombedda att ta ställning till bevisningen i det här fallet”. Eller med andra ord, handsken passade inte, som slutsatsen blev i förra århundradets rättegång, mordmålet mot fotbollsproffset O J Simpson.
– Vilken mor skulle tillåta detta, undrade Pauline Coccoz, jurymedlem nr 10.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons