Recension

EkstedtRykande nära full pott

ELDFÄNGT Nya lyxiga restaurangen Ekstedt är uppbyggd kring elden och lokala råvaror. Här serveras exemplariska mellanrätter, men den goda tanken är samtidigt en begränsning.

Publicerad
Ekstedt bjuder sina gäster på en underbart sammanhållen och välregisserad upplevelse som lämnar en god eftersmak.

Ekstedt bjuder sina gäster på en underbart sammanhållen och välregisserad upplevelse som lämnar en god eftersmak.

Foto: TOMAS ONEBORG
Annons

Mötet med den nya restaurangen är varmt och skönt. Det doftar av björkved, och just veden har en central plats i Niklas Ekstedts nya restaurang Ekstedt. Den används inte minst till att värma ugnen där det mesta på menyn tillagas och flera av råvarorna får en sängplats bland kolen, i eftervärmen över natten.

Det vilar ett lugn över arbetet i köket, personalen är ypperlig och tar sig tid att småprata vid borden. Inredningen är lite robust, med förkläden i skinn på de anställda och överdrag av samma material på stolar och bänkar. Hyllsystemen skulle platsa i en snickarbod, men här är de gjorda i lyxig koppar. Släktskap med systerrestaurangen 1900 är tydligt, både vad gäller inredning och meny. Även här gäller svensk kvalitet.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons