Annons
X
Annons
X

Ryanair missar förväntan

Lågprisflygbolaget Ryanair redovisar ett resultat efter skatt på 256 miljoner euro för det första kvartalet i det brutna räkenskapsåret (245).

Av Direkt
Q2-rapporter 2016
Foto: Johan Nilsson/TT

Väntat var ett resultat efter skatt på 265 miljoner euro, enligt Bloomberg News prognossammanställning.

Nettoomsättningen uppgick till 1,7 miljarder euro (1,7). Väntat var en nettoomsättning på 1,7 miljarder euro.

Bolaget upprepar sin prognos att nettoresultatet under det brutna räkenskapsåret ska landa i intervallet 1,38-1,43 miljoner euro. Däremot varnar de för att det kan komma att tvingas sänka helårsprognosen i kölvattnet av Brexit.

Annons
X

Osäkerheten kring den ekonomiska tillväxten och konsumentförtroendet efter Brexit-beslutet gör att Ryanair nu spår att biljettintäkterna kommer att sjunka med 8 procent under de sex månaderna till och med september. Det kan jämföras med tidigare prognos om en nedgång på 5-7 procent.

"Denna gång ser jag inte många risker på uppsidan, jag ser bara risker på nedsidan, sade finanschefen Neil Sorahan till Bloomberg News.

"Vi kommer att stimulera efterfrågan om vi måste för att få passagerare ombord på planen", sade han och tillade ett 1 pence nedgång i pundet mot euron leder till en nedgång på 8 miljoner euro i bolagets nettoresultat.

Stäng

PERFECT WEEKEND – Nyhetsbrevet från SvD Perfect Guide som håller dig uppdaterad på de senaste samtalsämnena inför helgens middagar.

  Anmäl dig här kundservice.svd.se

  Ryanair hade i tidningsannonser och uttalanden på sina flygningar försökt att få folk att rösta för att Storbritannien skulle rösta för fortsatt EU-medlemskap. Nu när omröstningen ledde till motsatt beslut, kommer Ryanair att fokusera på tillväxt i kontinentaleuropa och skala ned på flygningar från London.

  Ryanair har tidigare sagt att det kommer att flytta 50 av de flygplan som ska levereras i år till nav utanför Storbritannien, för att motverka en förväntad brittisk efterfrågenedgång.

  Annons
  Annons
  X
  Foto: Johan Nilsson/TT Bild 1 av 1
  Annons
  X
  Annons
  X