Annons

Linda Nordlund:Ruwaida i valet mellan kolet och karriären

Yvonne Ruwaida (MP) slutade som miljöministerns statssekreterare för ett halvår sedan. Nu har hon fått jobb på Vattenfall.
Yvonne Ruwaida (MP) slutade som miljöministerns statssekreterare för ett halvår sedan. Nu har hon fått jobb på Vattenfall. Foto: Nora Lorek / TT / TT NYHETSBYRÅN
Under strecket
Publicerad

Yvonne Ruwaida (MP) har fått jobb som strateg på Vattenfall. Det väcker viss förvåning, då hon fram tills i somras var statssekreterare åt miljöminister Åsa Romson (MP). Romson som i valrörelsen var stenhård kritiker av Vattenfalls tyska brunkolsverksamhet, alltid med en kolbit nära till hands, men som tvingades till en obekväm kovändning när valet väl var vunnet.

Efter förhandlingar med Socialdemokraterna släppte Miljöpartiet kravet på att kolet skulle stanna i marken. Enligt Expressen (15/6) sköttes förhandlingarna bland annat av Yvonne Ruwaida, som även hade kontakter med Vattenfall under denna tid. Utifrån kan det se ut som att Ruwaida belönas med ett toppjobb. Även om misstanken är ogrundad riskerar det att spä på politikerföraktet.

Annons
Annons
Annons