Rullen hem i datorn – på laglig väg

Digital distribution kommer att innebära slutet för fysiska media med film, musik och spel. Det är ett mantra som upprepats ett bra tag. Men än så länge finns inget slutdatum för den fysiska distributionen i sikte. När det gäller film är de lagliga alternativen på nätet långt från tillräckligt bra.

Under strecket
Uppdaterad
Publicerad
De lagliga filmsajterna håller inte måttet.

De lagliga filmsajterna håller inte måttet.

Annons

Det finns ett gäng lagliga tjänster som erbjuder film på internet i Sverige. Några satsar enbart på en digital hyrfilmsvariant där filmerna strömmas direkt i datorns webbläsare. Andra erbjuder dessutom nedladdning av film i någon form som komplement. Men ingen har ett utbud som egentligen kommer i närheten av vad man finner i en medelmåttig hyrvideobutik i en medelstor svensk stad.

Luckorna är helt enkelt för stora. Sugen på en film med Bill Murray? Film2home har Life Aquatic, Space Jam, The Lost City och Wild Things medan Cdon:s tjänst Bredbandsfilm erbjuder såväl Broken Flowers som Lost in Translation. På SF Anytime finns säkert flera filmer med Bill Murray, men tyvärr är sökfunktionen så dåligt utformad att jag inte orkar bläddra igenom träfflistan för att hitta några. Hos Headweb kammar vi däremot noll, vilket inte är konstigt eftersom tjänsten inte har samma utbud från de stora filmbolagen som konkurrenterna.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons