Rufus Wainwright väjer inte för känsliga ämnen

Rufus Wainwright vill se meningen ”life is beautiful” som rubrik i The New York Times. Rufus är över huvud taget inne på det vackra och det storstilade, vilket hörs i hans musik som är riktigt grandios och teatralisk. Dessutom har han mer livslust och energi än någonsin efter att ha gjort sig kvitt ett mångårigt missbruk.

Under strecket
Publicerad
Annons

Det är en positiv och inte så lite stolt Rufus Wainwright som passerar Stockholm. Han är på besök för att prata om nya skivan ”Want one” och kommande plattan ”Want two”, och för en konsert på Södra teatern. Rufus avslöjar att han inte kan ljuga och pratar glatt och uppriktigt på om allt och inget, även när det kanske inte helt är till hans fördel.
Vi börjar så smått prata om ”Want one” och ”Want two” som från början var tänkt att bli en dubbel-cd.

– Jag ville att det skulle bli en dubbelskiva, men jag visste också att det skulle bli problem. Skivbolagen är inte så förtjusta i sådant. Men jag är pragmatisk. Det är okej som det är. Min musik är dessutom så producerad och stor i både känslor och uttryck att det kan vara svårt för publiken att ta in allt i en sittning. Jag vill ju inte ha ihjäl mina fans, säger Rufus och skrattar ett litet hest skratt.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons