Annons
X
Annons
X

Roy Fares Östermalm

Roy Fares är konditorn som just släppt sin fjärde bok – Sweet Spots of New York. Här guidar han till sina egna smultronställen på Östermalm.

Roy Fares Östermalm

1 2 3 4 5
Foto: Anders Ahlgren

Roy Fares Östermalm

1 2 3 4 5
Foto: Anders Ahlgren

Roy Fares Östermalm

1 2 3 4 5
Foto: Anders Ahlgren

Roy Fares Östermalm

1 2 3 4 5
Foto: Anders Ahlgren

Roy Fares Östermalm

1 2 3 4 5
Foto: Anders Ahlgren
Foto: Anders Ahlgren Bild 1 av 1

Bild 1 av 6

Karriärens början

Foto: Anders Ahlgren

Det var här allt började på riktigt och det blev startskottet för min karriär. Jag jobbade på Tösse mellan 2005 och 2008 och i dag känner mig jag så tacksam för att jag fick möjligheten att jobba sida vid sida med så duktiga konditorer. Här är det också väldigt mysigt att äta frukost på sommaren. Nu är ju semmelsäsongen över – annars har de stans bästa semlor – men deras Rimbobullar med mycket smör finns året om.

Tössebageriet, Karlavägen 77.

Annons
X
Annons
X
Foto: Anders Ahlgren Bild 1 av 1

Bild 2 av 6

Gym med stämning

Foto: Anders Ahlgren

För mig är det lika viktigt med träning som det är att unna sig goda saker i livet. Jag tränar fyra till fem dagar i veckan för att hålla kroppen i form och må bra. Sen är jag en riktig tävlingsmänniska och behöver utmana mig själv, oavsett om det handlar om träning eller hur jag presterar i köket. Det är viktigt med bra stämning på ett gym och på Balance har jag tränat så länge att jag känner personalen och alla är väldigt trevliga.

Balance, Lästmakargatan 10.

Annons
X
Annons
X
Foto: Anders Ahlgren Bild 1 av 1

Bild 3 av 6

Social matkultur

Foto: Anders Ahlgren

Jag är från Libanon och kom till Sverige som flykting med min familj när jag var sex år gammal. I dag är jag så tacksam över att vara en del av två kulturer och mixen har stärkt mig i mitt jobb och som person. Jag älskar också den libanesiska matkulturen som är så social eftersom man äter många smårätter som man delar med varandra. Tabbouli house ligger visserligen inte på Östermalm men är en restaurang med bra smaker, härlig atmosfär och dessutom prisvärt.

Restaurang Tabbouli House, Regeringsgatan 70.

Stäng

PERFECT WEEKEND – Nyhetsbrevet från SvD Perfect Guide som håller dig uppdaterad på de senaste samtalsämnena inför helgens middagar.

    Anmäl dig här kundservice.svd.se
    Annons
    X
    Annons
    X
    Foto: Anders Ahlgren Bild 1 av 1

    Bild 4 av 6

    Naturnära paus

    Foto: Anders Ahlgren

    Djurgården är helt fantastiskt, oavsett vilken tid på året det är. När man bor inne i stan så är det så skönt att ha nära till naturen om man behöver en paus och ny inspiration. Jag promenerar väldigt mycket, efter en lång inspelningsdag är det perfekt att gå runt i den fina naturen och lyssna på musik, tänka och rensa hjärnan. Dessutom finns det gott om bra restauranger och kaféer här.

    Djurgården

    Annons
    X
    Annons
    X
    Foto: Anders Ahlgren Bild 1 av 1

    Bild 5 av 6

    Gigantiska bullar

    Foto: Anders Ahlgren

    Jag är en riktig stammis här och det har blivit en inspirerande fransk oas för mig när jag behöver ett miljöombyte. De är mest kända för sina gigantiska kanelbullar, men det är värt att gå hit för den supermysiga atmosfären också. Jag drömmer om att någon gång öppna ett eget ställe, och det är precis så här jag vill ha det – en levande energi, en plats där alla är välkomna och alla hejar på varandra. Precis så ska det vara, inte så polerat utan framför allt hemtrevligt!

    Café Saturnus, Eriksbergsgatan 6.

    Annons
    X
    Annons
    X

    Bild 6 av 6

    Annons
    Annons
    X
    Annons
    X
    Annons
    X