Rover lyckas hålla stilen

Rover är ett av få engelska bilmärken som fortfarande gör sina egna bilar och, åtminstone tills vidare, ägs av britter. Företaget slutförhandlar med ett kinesiskt storföretag om kapitaltillskott. För pengar behövs.

Under strecket
Publicerad
Klassisk skönhet möter Stockholmsvintern. Rovers vackraste hittar fortfarande svenska kunder, 230 stycken i fjol faktiskt. En retrobil med sexa som knappt behöver växlas.	Foto: Lars Pehrson

Klassisk skönhet möter Stockholmsvintern. Rovers vackraste hittar fortfarande svenska kunder, 230 stycken i fjol faktiskt. En retrobil med sexa som knappt behöver växlas. Foto: Lars Pehrson

Annons

Trots ekonomisk uppförsbacke har Rover tagit fram nya varianter och modeller, bland annat kombi, MG-upplagor, en bakhjulsdriven V8 och en extrem sportbil.
Tyngdpunkten har dock hela tiden legat på Rover 75. Den andas gammaldags hederlig engelsk lyx. Inga överdrifter, bara en återhållsam trivsel och harmoni.

Det är alltså mycket lätt att bli förtjust i Rover 75:an. V6-motorn har resurser för dubbel svensk motorvägsfart men är lika dragvillig på femte växeln i 40 som i 100 km/tim.

Annons
Annons
Annons