Annons

”Rösten ska inte styra mitt liv”

Rösthörare Under en intensiv meditationkurs började Susanne höra inre röster, en god och en ond. Det skrämde henne rejält, men efter psykiatrisk behandling och eget arbete kan hon nu be den onda rösten hålla tyst. Så mycket som 3 procent av befolkningen kan vara rösthörare, enligt viss forskning.

Under strecket
Publicerad
Bild 1 av 1
Bild 1 av 1

”Säg till honom att stanna bilen. Kliv ut! Vänd dig inte om, han har kört ihjäl sig …”
Susanne lydde. Sa åt sin man att bromsa och steg sedan själv ur bilen. Men så kunde hon inte låta bli att titta tillbaka – och där satt han ju, livs levande vid ratten! Roffe var inte alls död.
– Då blev jag helt förvirrad. Jag insåg att jag var sjuk, att befallningarna kom från en röst inne i mitt huvud.
Och nu var det Susanne som tog kommandot: Kör mig till psyket!
– Under tiden pratade jag oavbrutet med min svärmor i mobilen, berättar hon, det var mitt sätt att hålla mig kvar i verkligheten.
Den här bilresan försiggick två månader efter en femdagarskurs i att utveckla sin mediala förmåga sommaren 2003. Susanne, som levt med utomkroppsliga upplevelser sedan barnsben, skulle göra intensiva meditationsövningar hela dagarna. Hon överraskades av inre röster, syner och lukter och kom hem manisk. Röster talade om för henne att rena hemmet från onda energier, hon rev ur garderober och målade hjärtan på väggarna. Efter två månader utan vettig mat och sömn hade hon gått ned 22 kilo. Rösten beordrade henne att åka tillbaka till kursgården i Hallsberg.
Det var under den bilresan hon insåg att rösterna bara fanns inom henne själv. För första gången sökte hon psykiatrisk hjälp och sedan dess är hon sjukskriven från jobbet som mentalskötare.
I dag är Susanne 43 år, har tre barn och ett barnbarn. Yngsta barnet på 15 bor hemma. Hon har varit gift med Roffe sedan 1992.

Annons
Annons
Annons