Resa

Rossana Mariano: ”Vila Barracuda är mitt happy place”

PR-drottningen Rossana Mariano går på designjakt i London, tränar i Soho och njuter av magiska trädgårdar i Marrakesh.

Equinox, New York
69 Prince Street, New York
equinox.com

Annons

Jag försöker hålla fast vid mina träningsrutiner när jag reser och på Equinox är det svårt att inte bli motiverad. Träningscentret finns i flera städer i USA, men jag föredrar deras första anläggning i Soho med högt i takt och olika träningsformer uppdelade på flera våningar. Ett tips är att boka en av deras duktiga personliga tränare för bästa guidningen under passet. Dessutom har de riktigt bra mat i restaurangdelen.

DAR JL, Marrakesh

Arset Sdiguia Talaint Annakhil Nord, Marrakesh
darjl.com

Bakom en anspråkslös port i den bullriga medinan döljer sig den mest magiska trädgård jag någonsin sett. Hos Dar Jl samsas kvittrande fåglar med ovanliga fjärilar och blommande apelsinlundar i en trädgård där det även finns ett fåtal smakfulla villor för uthyrning. Trädgården känns som en modern version av Tusen och en natt. Lunch och middag dukas upp i skuggan under citronträden, eller vid någon av de svalkande poolerna.

Vila Barracuda, Bahia
vilabarracuda.com.br/home-in

Jag tror att jag på något sätt måste vara halvbrasiliansk, eftersom det aldrig går mer än en vecka mellan gångerna jag drömmer mig tillbaka till Vila Barracuda. Inredningen är smakfull och stämningen familjär. Man skulle kunna säga att det är en surfversion av hotellet Ett Hem. Med oslagbart vackra stränder precis nedanför hotellet och en uppsjö av tränings­former att välja mellan är detta definitivt mitt happy place.

The Coal Office, London
4-10 Bagley Walk Arches, Coal Drops Yard, London
kingscross.co.uk/tom-dixon

Eftersom min dotter bor i London åker jag dit både gärna och ofta. För den designintresserade är Tom Dixons designhub i Kings Cross ett måste. Här ryms, förutom deras kontor, även butik, restaurang och takbar så det är lätt att tillbringa många timmar där. Dessutom är de duktiga på att förnya sig med olika utställningar och samarbeten med eleverna från Central Saint Martins designskola.

Foto: Pep Roig / Alamy Stock Photo / https://www.alamy.com

Cala Comtessa, Palma
Illetas, Calvia, Palma, Mallorca

Mallorca är som mitt andra hem och jag tar gärna prome­nadslingan ner mot stranden Cala Comtessa. Förutom den vackra utsikten och det turkosa vattnet finns här en pittoresk familjeägd strandbar. Där äter jag både frukost, lunch och middag – oavsett vad jag är sugen på blir jag garanterat nöjd. Färskpressad apelsinjuice och avokadosmörgås är perfekt efter morgonpromenaden.

Till Toppen