Annons

Roslagsbanan bör förlängas till Arlanda

En förlängning av Roslagsbanan till Arlanda skulle innebära en effektiv satsning för att få fler människor att ställa bilen hemma. Det skulle också vara en viktig satsning för hela Arlanda-området. Näringslivet kommer aktivt att arbeta för medfinansieringslösningar för en sådan kollektivtrafik, skriver politiker tillsammans med företagare i Arlanda.

Under strecket
Publicerad

Urbaniseringen i Sverige är snabbast i Europa och snart kommer Stockholm att vara den snabbast växande storstadsregionen i Europa. Det innebär enorma möjligheter för oss som bor och verkar i regionen. Detta sker oavsett konjunktur och oavsett vad olika debattörer önskar.

Det innebär också att stora satsningar och planer måste beslutas och genomföras nu för att kunna levereras om ett antal år när verkligheten har hunnit ikapp prognoserna. En sådan satsning är en förlängning av Roslagsbanan till Arlanda och den flygplatsstad som nu växer fram. Redan idag arbetar 20 000 personer i området. I framtidens flygplatsstad kommer runt 50 000 personer att ha sin arbetsplats. Det innebär att enbart de som arbetar i flygplatsstaden kommer att generera tusentals resor varje dag. Lägg därtill den växande mängd resenärer som tar sig till och från Arlanda dagligen. Årligen cirka 20 miljoner passagerare. Denna utveckling kräver en väl fungerande kollektivtrafik både inom området, men framför allt till och från området.

Annons
Annons
Annons