Annons
X
Annons
X

Ron Paul: Konkurs USA:s rätta medicin

Avskaffa Fed, inför guldmyntfot och försätt USA i konkurs. Den republikanska kongressledamoten Ron Paul har gjort sig känd för sina kontroversiella åsikter om sitt hemlands statsfinanser.

USA:s budgettrubbel har med största sannolikhet gett president Barack Obama ett antal sömnlösa nätter. Nu har den republikanske kongressledamoten och presidentkandidaten Ron Paul föreslagit en minst sagt radikal lösning på problemet: att USA sätter sig själv i konkurs.

Ron Paul har gjort sig känd som en förespråkare av hårda ekonomiska nypor. Kraftigt minskade statliga utgifter, skattesänkningar och ett monetärt system baserat på en guldmyntfot är några av 76-åringens hjärtefrågor.

Då han i en radiointervju fick frågan “Om en konkurs är den rätta medicinen för Grekland, kan det vara lösningen också för USA?”, så blev svaret “Absolut”, rapporterar CNN Money.

Annons
X

Det radikala uttalandet är inte det enda ekonomiska utspelet kongressledamoten gjort på sistone. I måndags föreslog han att Bernanke och hans Fed borde avskaffas som ett led i saneringen av USA:s vacklande ekonomi.

E24

Annons
Annons
X
Bild 1 av 1
Annons
X
Annons
X