Annons
Kommentar

Therese Eriksson:Bromance – hånat av både böghatare och feminister

De ”romantiska ” bilderna på Emmanuel Macron och Justin Trudeau från G7-mötet i sicilianska Taormina har fått internet att göra vågen.
De ”romantiska ” bilderna på Emmanuel Macron och Justin Trudeau från G7-mötet i sicilianska Taormina har fått internet att göra vågen. Foto: TT/POOL

Bilderna på Emmanuel Macron och Justin Trudeau som samtalar i vacker blomsterprakt under G7-mötet har fått internet att jubla. Fast toleransen vad gäller manlig vänskap är inte så stor som man kan tro.

Under strecket
Uppdaterad
Publicerad

Ungefär tio år har gått sedan den hopklippta videon, där George Bush och Tony Blair ”sjunger” Lionel Richies och Diana Ross gamla hit ”Endless love”, valsade runt på internet till allmän förtjusning. Vid det här laget är det ett beprövat satiriskt grepp att låta korruptionen hos maktens män gestaltas i kärleksrelationens form.

Och inget sätt att dra ner brallorna på politiker verkar vara mer effektivt än att antyda att de drar ner brallorna – på varandra. Homoanklagelsen är det ultimata trumfkortet om man vill förlöjliga; se bara på de otaliga bildmontage där Vladimir Putin och Donald Trump klippts in i ”Brokeback mountain”-miljöer.

Annons
Annons
Annons