Roligt och personligt om sexualitetens virrvarr

Under strecket
Publicerad
Annons

En kväll i paradiset
Moment:teater, Gubbängen
Text, medv: Therese Stenshäll och Ingrid Gustafsson
Regi: Pontus Stenshäll

Människan har genom historien hanterat sexualitet på högst olika sätt. I dag kan vi med nostalgi och sneda leenden bläddra genom Top-Hat eller lyssna på Johnny Bodes visor: med vilken lycka man slog mot tabun. Allt detta framstår som ytterligt oskyldigt när sexualitet har blivit en börsintroducerad vara som säljer intimsfärer, barn och kvinnor via internet och trafficking.
Moment:teater har satt samman en anspråkslös zoaré, stavad just så, om kärlek, sex och könsroller. Therese Stenshäll och Ingrid Gustafsson har lagt beslag på kaféet utanför salongen och ägnar en personlig timma åt att med humor och finstilt sorg tala om sexualitet som tvång, lust och vardag. En trio musiker backar upp deras versioner av Johnny Bodes visor som under 60- och 70-talet fick renlevnadsetablissementet att rasa.
I dag framstår dessa sånger som glada skillingtryck från en frigörelseepok där refrängen
ständigt går fitti-littan-lej. Dessa visor innehåller beskrivningar av män som aktiva hingstar med rundstavar mellan benen och passiva, lyckliggjorda hål, det viss säga kvinnor - men Bodes muntra beskrivningar av delad kåthet är sant demokratisk.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons