Roligt med gnälliga gubbar

Under strecket
Publicerad
Annons

0 Missa inte
Med risk för att verka tjatig, men Femman sänder Frasiermaraton hela kvällen den 27 juni.
0 För övrigt
Förra gången jag tittade på Mat/Niklas fick man ”lära sig” göra grekisk sallad. I torsdags tittade jag igen, och då fick man lära sig att göra risotto - världens trendigaste maträtt för ungefär åtta år sedan. Jag tror nog att om man frivilligt tittar på ett matprogram är man så pass intresserad och insatt att man kan göra såväl grekisk sallad som risotto.
TV-krönika
Om det ökade spelberoendet i samhället har man kunnat läsa en del på nyhetsplats denna vår. Det vore intressant att veta om någon utredning har gjorts på exakt hur stort sambandet är mellan det ökade spelberoendet och det kraftigt ökande antalet tv-program med spelanknytning. Det gamla Bingolotto framstår som en välgörenhetsgala i jämförelse med dagens program. I trean och femman har man lanserat en ny form av realityshower: helt enkelt dokusåpor i spelmiljö. Och i fyran kör man sedan ett antal veckor tillbaka ett av de
mest händelsefattiga program jag sett sedan Vasaloppet: Pokermiljonen. Ett antal människor sitter runt ett bord och spelar kort under sammanbiten tystnad. Lite samma sorts scen som i värsta fall snart kommer att utspela sig i tusentals inregnade sommarstugor över hela landet.

Nu är det säkert någon pokerspelare bland läsarna som invänder och säger att poker är jättespännande. Det tror jag säkert att det är - om man själv är med och spelar. Men varför man skulle tycka att det är roligt att sitta i en timme framför tv:n och se Anton Körberg spela poker tillsammans med några andra halvkändisar, det övergår min fattningsförmåga. Billig tv måste det dock vara, för vad behöver man? Ett bord, en kortlek. En kamera och en kommentator.
Hela den här pokertrenden som pågår just nu är över huvud taget obegriplig. Jag kan i viss mån förstå romantiken kring pokermytologin, men hur har det kunnat växa sig så här stort? Hur hårt har spelbolagens pr-firmor fått jobba för att med tv:s hjälp plantera in det i våra
allmänna medvetanden? Och framför allt kan jag inte låta bli att undra om det verkligen är förenligt med fyrans partiella public service-uppdrag att sända så mycket spelprogram som man gör.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons