Roland Nilsson lämnar Wedins

Skokedjan Wedins ordförande och förre vd Roland Nilsson hade velat jobba kvar i styrelsen. Nu hoppar han av och säljer alla aktier sedan affärsmannen Peter Lindgren storhandlat B-aktier och krävt att få ordförandeposten. - Men det finns ingen schism, säger Roland Nilsson.

Under strecket
Publicerad
Annons

Roland Nilsson lämnade vd-stolen i Wedins skor & accessoarer i april. Som styrelseordförande och storägare i bolaget med 30 000 A-aktier, motsvarande drygt 6 procent av rösterna, hade han tänkt fortsätta arbeta med omstruktureringen av bolaget, noterat på O-listan, ihop med nya vd:n Ingrid Osmundsen.
Men i går kom i stället beskedet att Roland Nilsson säljer aktierna och lämnar Wedins styrelse.

Det sker på en extra bolagsstämma den 4 juli, som begärts av den nye storägaren Peter Lindgren och hans bolag Lindborgen. Med flera stora köp av B-aktier under våren lyckades han ta positionen som störste ägare i Wedins. Bland annat sålde den internationella Schroder-gruppen hela sitt innehav den 19 maj. Nya flaggningsmeddelanden kom den 27 maj och i förrgår. Då hade Lindborgen säkrat nära 17 procent av rösterna med hjälp av 1 373 608 B-aktier.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons