Rökstoppet blev vakternas nit

Under strecket
Publicerad
Annons

Jaha, snart två veckor in i rökstoppet på krogen nu. Förlåt mig, jag förstår förstås den pricksäkra poängen i ett sådant hälsofrämjande, men har en smygande känsla av att de som ivrigast står och tjoar där i blossförbudets supporteravdelning är just de som ytterst sällan går, eller kommer att gå ut. På krogen alltså.
Tänk bara för en stund det omvända. Klockan är tre på tisdagsnatten och fåglarna har börjat kvittra käcka morgonhits. Inifrån djupet av det allra mest inrökta hörnet av Kvarnen hostas då ett hest direktiv ut över nationen; att nu minsann är det slutsnaskat hemma i tv-sofforna! Jovisst kan chips skada din hälsa allvarligt så ska det odlas fetma och associalt kapital är det marsch ut på balkongen som gäller. Att snopet stå där i flottiga mysbrallor och med skamsen blick hetsäta grillchips ur en liten skål på magen, så blev den nya tidens lott.

Nåväl, vi har i alla fall fått ett nytt stadsinslag, en snudd på kontinental känsla breder ut sig under sena klockslag. Här i trakterna av
Medborgarplatsen flockas trottoarerna nattetid av vassa små indiepoppare som debatterar The Magic Numbers under ivrigt blossande. Dörrvakterna blev de som drog niten i den passiva rökningens tombola, men efter nåt år ute i en dylikt renommerad popgemenskap lär de måhända få benkoll på Belle & Sebastians sjutumskatalog, kunna söka jobb på The Cricket och få bila ner till Emmaboda med Sofos indiemoguler. Vem vet?

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons