Roks styrelse backar - det blir extra årsmöte Roks styrelse backar om möte

Roks styrelse backar och går med på att hålla ett nytt årsmöte den 13 augusti. Det betyder att Ireen von Wachenfeldts tid som ordförande snart kan vara över. Om styrelsen inte avsätts kan Roks hotas av massavhopp från medlemsjourer. Roks styrelse backar och går med på att hålla ett nytt årsmöte den 13 augusti. Det betyder att Ireen von Wachenfeldts tid som ordförande snart kan vara över. Om styrelsen inte avsätts kan Roks hotas av massavhopp från medlemsjourer.

Under strecket
Publicerad
Annons

Missnöjet mot styrelsen för Riksorganisationen för kvinnojourer, Roks, har de senaste veckorna grott bland medlemsjourer runt om i landet.
Bakgrunden är SVT:s uppmärksammade programserie Könskriget om radikalfeminism i Roks styrelse, där ordförande Ireen von Wachenfeldt bland annat fällde kommentaren: ”män är djur”.
Flera kvinnojourer har efter programmet krävt ett extra årsmöte och en omröstning om styrelsen. Men kravet har avvisats. Enligt Roks stadgar måste en tredjedel av kvinnojourerna begära ett extra årsmöte för att detta ska ske.

För ett par veckor sedan skrev styrelsen i ett brev till medlemmarna att Roks ledning och Ireen Wachenfeldt hade ett stort förtroende bland majoriteten av jourerna ute i landet, liksom i regeringen. Därför hade styrelsen på sitt möte den 10-12 juni beslutat att inte kalla till ett nytt årsmöte.
Men i tisdags gjorde styrelsen plötsligt en helomvändning.
Då skickades en kallelse ut bland medlemsjourerna om ett extrainsatt möte den 13 augusti i Stockholm.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons