Rökfritt som affärsidé

Rökförbudet på krogen får nog en och annan just nu att tänka på att sluta röka. Revisorn Allen Carr fimpade för gott efter att i 35 år ha rökt upp emot 100 cigaretter om dagen. Han fick en ny karriär på kuppen och lär i dag ut hur man slutar röka till människor över hela världen.

Under strecket
Publicerad
Annons

Allen Carr är kritisk till läkemedelsindustrins hjälpmedel mot rökning, som han menar bara är ett annat sätt att få i sig nikotin.
En julidag för 22 år sedan kom Allen Carr som vanligt hem från kontoret i London och tänkte tända sig en cigarett. Han hade försökt sluta så många gånger att han tappat räkningen. Men så säger han plötsligt till sin hustru att han förstått hur nikotinet fungerar och att han tänker sluta.

Han vill lära världen göra detsamma och öppnar snart en sluta-röka-klinik i London. I dag har klinikerna spritt sig till 27 länder och hans anti-blossarbibel Äntligen icke-rökare har sålts i fem miljoner exemplar och översatts till 20 språk. Den har legat på den tyska fackbokstoppen i 480 veckor i sträck.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons