Annons
X
Annons
X

Rögle sparkar tränare

Hockeylaget Rögle sparkar sina tränare Peter Johansson och Björn Hellkvist. Gunnar Persson återkommer som ny tränare.

Av TT

–Jag kan bekräfta att vi har lyft bort våra tränare. Utöver det har jag inga kommentarer, säger klubbdirektören Peter Hedlund till tidningen.

Efter en mycket bra start har Rögle i år lyckats mindre bra i hockeyns elitserie och slutade på elfte plats i tabellen. Därför måste laget spela kval för att kunna hänga kvar i högsta serien. Kvalspelet inleds den 13 mars och då alltså med nya tränare i Röglebåset.

– Det här var ingenting jag fått några signaler om eller någonting jag förväntat mig, säger Peter Johansson till Aftonbladet på nätet.

Annons
X

Men den sparkade Rögletränaren säger sig inte vara besviken på klubbens agerande.

– Nej, det känns bara tråkigt. Jag fick beskedet av Roger Hansson (sportchefen), men där är det inga problem. Det var jobbigt för Roger också.

Johansson säger att Rögle är laget i hans hjärta och att han ska följa och stötta det så gott han kan. Och att han tycker att han fått ut allt av laget trots att det blev kvalserien.

Stäng

SvD VIN & MAT:s NYHETSBREV – vintips och recept direkt i mejlkorgen

  Anmäl dig här kundservice.svd.se

  – Jag är säker på att vi hade fixat att hålla Rögle kvar i elitserien. Vi har spelat okej ishockey, tagit 67 poäng och det är bra som nytt lag i elitserien. Det som inte fungerat är vårt bortaspel.

  Ny tränare i Rögle blir Gunnar Persson från Borås. Han tränade Rögle mellan 2004 och 2006.

  Ängelholm TT

  Annons
  Annons
  X
  Annons
  X
  Annons
  X