Annons
X
Annons
X

Rögle föll direkt i kvalserien

Rögle förlorade direkt mot Västerås och Timrå vann först efter straffar mot Örebro.

Av TT

Elitserielagen fick en tuff start när kvalserien inleddes.

Rögle fick inleda med hemmamatch i Ängelholm mot allsvenska trean Västerås. Och det var Västerås som tog ledningen genom Mikael Frycklund som satte pucken i ena krysset, en ledning som kvitterades minuten efter av Rögles Jesper Jensen. Även i andra perioden tog Västerås ledningen, men Rögle kvitterade kort därpå. Med sex minuter kvar av tredje perioden satte sedan Västerås Christoffer Björklund målet som kom att bli avgörande efter ett fint samarbete med Matthew Fornataro i powerplay. Västerås vann med 3-2 och satte elitserielaget i gungning direkt.

– Jag är lite bitter förstås. Jag tycker vi skapar så pass mycket i andra och även tredje perioden. Vi borde gjort något mer mål på det vi skapar, sade Rögles tränare Jan Karlsson till Viasat.

Annons
X

I Leksand blev JVM-kaptenen Filip Forsberg stor matchvinnare. Han gav laget en smakstart hemma mot allsvenska tvåan Södertälje genom att först åka sig fri och lägga in pucken bakom Södertäljes målvakt Anton Forsberg efter bara 53 sekunder.

Fyra minuter senare slog Forsberg till igen när han satte 2-0.

– Det är klart att det stärker oss. Det skadar ju inte att ha en 2-0-ledning efter fyra minuter. Det var en skön start, sade Filip Forsberg till Viasat efter Leksands 3-1-seger.

Örebros plats i kvalserien säkrades så sent som på onsdagen. Inte ens ett dygn efteråt gick de ut på isen borta mot Timrå. Efter en mållös första period var det Örebro som tog ledningen genom glödhete Marcus Weinstock som gjorde två mål i 5-3-segern mot Djurgården på onsdagen. Inom loppet av drygt tre minuter hann Timrå först vända till 2-1 innan Örebros Anders Eriksson kvitterade till 2-2. Matchen gick till straffar där Radek Smolenak satte avgörande målet för Timrå.

Stockholm TT

Annons
Annons
X
Annons
X
Annons
X